26 Ocak 2008 Cumartesi

BAHARA BİR ADIM


Kış geldi gidiyor. Bahar hazırlıklarımız sürüyor ve arılarımızı kışlık yerine koyduk.(kazadan sonra)
Arılarımızı çoğaltmak üzere planlarımız.
Halil BİLEN geçen yıl fırçalamıştı bizi kovanlar yerde diye bizde bu kadar kaldırabildik. Halil kardeşim bukadar kaldırabildik malum. Bahara bir adım kaldı. Artık sıçrama yapma zamanı geldi.
Şunun şurasında bir ay kaldı. Yavru atmaya başladı anamız. Yavruları zatürreye yakalatmadan bir ayı atlatırsak kaymaklı kadayıf olacak. Bartınlı Erkan kardeşin köyü sanki cennet parçası hem bizler hemde arılar için. Blog ta öyle görünüyor.İnşallah görmek kısmet olur.
Herkese saygılar

23 Ocak 2008 Çarşamba

SIFAT OKUYANLAR TARAFINDAN KONULA

Pazartesi hevesle arılığa gittim. Birde ne göreyim Kovanın biri yantarafa serpilmiş. Başımdan kaynar su döküldü adeta. Eniyi arım belki içinde 15-20 kilo bal vardı ve 8 çıta arı. O... çocukları
kusura bakmayın böyle teleffuzları gerçekten sevmiyorum ama bal ise ihtiyaç çerçeveleri al arıyı silkele kovanı kapat s.git. Bir petek bal kovan örtüsü içinde üzerinde arılar kovanın içinde bir kısım canlı bir kısım uyuşmuş arı. Hemen toparladım peteği kovana koydum. Uyuşuk arılarıda
peteğin altına doğru süpürdüm. Kapattım gittim. Salı günü arıyı taşımak için kemal hocayla gittik arılığa 2 çıta kadar arı toparlanmış, uyuşuk olanlar canlanmış ve ne görsek beğenirsiniz kraliçemiz salına salına geziyor bu bir mucize dedim ve bir petek daha verdim. İnşallah kurtulur. Çünkü ana zedelenmediyse yeni yumurta atacak bakalım. Arkadaşlara ettiğim iltifatlar istanbula köprü oldu. Resim çekemedim kovan kurtulursa sonra çekicem. Bu arada halil in kulaklarını çınlattım.
Allah ıslah etsin diyorum yesinlerde çıkaramasınlar inşallah.
kusura bakmayın herkese saygılar
sürçulisan ettikse affola

9 Ocak 2008 Çarşamba

KURUDERE DE SONBAHAR

İŞTE SON DURUM

Nihayet arıların bakımını yapabildik. Arılar biraz düşmüş ama yinede geçen yıla göre iyi durumdalar. Yeterince balları var ama yavru durumları biraz zayıf. Ama buyıl bir ihmalimiz oldu.Arıların durumu iyi diye (iyi olanları) sonbahar teşvik beslemesi yapmadık. Bu tabiiki bize görsel bir ders oldu. Bu mutlaka uyulması gereken bir kural olarak belleğimize yerleşti.
Arılar 10 çıtada olsa 15 çıtada olsa sonbaharda daraltılıp teşfiklenecek o ka.
8 ocak itibariyle eldeki ve kovandaki petekteki balları görüyorsunuz. Belki bu balları zamanında almamakla hata ettik ne dersiniz dostlar
herkese saygılar

8 Ocak 2008 Salı

YILDIZ KOVAN A TEŞEKKÜRLER


Yıldız kovana daha doğrusu İlhan beye teşekkürler derdimizi öğrendiler ve hemen ilgi gösterdiler 35 adet kovanım var ve yıldız kovana ait bu kovanların 5 adedi yukardaki gibi ahşap takozlu diğer 30 kovanın takozlarını (sunta olanları) da sağolsun bugün ilhan bey göndereceğini söyledi.Satış sonrası hizmet diye ben buna derim. Üstelik bir adet kovan kapağını da rüzgara kaptırdık sağolsunlar onu da gönderecekler. Böyle bir firmaya ne denir ki. Biz hatalarını söyledik onlarda teşekkür ettiler hem takozları değiştiriyorlar hem de yeni kovanlar tahta takozla yapılıyormuş. Kovanlar güzel yıldız kovancılık daha güzel. Herkese tavsiye ederim arkadaşlar
Bol kolonili bol oğullu bol ballı bol kazançlı bir yıl bizi bekliyor.
HAYDEEE İŞBAŞINA ARKADAŞLAR
(Ana arı bağışlarınız kabul edilir) agurlers@hotmail .com

İŞTE BAHAR

Bugün 8 Ocak 2008 hava çok güzel ve arıları kekledik. Doğrusu görmeğe değerdi. Mim kemal
hoca ve sefer hep beraber hallettik. Sağolsunlar güzel bir gündü. Sanki mayıs ayı gibi çalışıyorlardı askerlerim. Yaklaşık 15 kg pudra şekerini verdik. Sonuca 10 gün sonra bakacağız.
yalnız bayağı polen gelişi de vardı arılarda. Yanılmıyorsam sanki geçen yıldan daha iyiler gibi geldi bana. Birer ikişer çıta çekerek biraz çalışma alanlarını daralttım. Aldığım petekler hem polenli hemde ballı. Bir ay sonra gene kendilerine takdim edicez.
herkese saygılar