30 Eylül 2009 Çarşamba

SAĞIM ZAMANI

30 Ağustosta arılarımızı sağmıştık. Bugün 30 eylül sanırım yine sağım yapmamız gerek. Geçen hafta formik asit uyguladığım arıları kontrol ettim. Kovan dibinde kayda değer bir varroa göremedim fakat yavru gözlerindeki tahribat azalmıştı. Analar sağlam ve yavru atmaya devam ediyor. Bugün ikinci kez uyguladım. Önümüzdeki hafta başında tekrar sağım yapıp komple hepsine formik uygulaycam. Arılarda yavru durumu iyi durumda. Yalnız bal durumu kovandan kovana değişkenlik gösteriyor.
O
nun için Benimle birlikte sağım yapanlar dün ve bugün sağım yapıyorlar ben biraz ağırdan alıcam.
Pazartesi veya salı sağım yapıcam. Birde bugün sağım yapanların yanından geçerken arı bayağı bir saldırgandı.

21 Eylül 2009 Pazartesi

ARILARLA BAYRAMLAŞMA

Bugün arılarımla bayramlaşmaya gittim. Yavru gözlerinde tahribat olan 3 kovana formik asit uyguladım. Genel durum iyi görünüyor bal durumu iyi. Yağışlı geçen birkaç gün arıları sanırım biraz yavaşlatmış. Ay sonuna doğru hasılatı bize verebilirler. Formik asiti kilitli poşetlere peçete koydum ve 8 mg %85 lik formik asit koydum poşetin üst kısmından delik açıp çıta üzerine koydum. Sonucu birkaç gün sonra takip edicez. Diğer kovanlara ilaç vermedim. Sağım yapacağımdan dolayı.
Hep beraber nice bayramlara, herşey gönlünüzce olsun
Kalın sağlıcakla

19 Eylül 2009 Cumartesi

NİCE BAYRAMLARA

Tüm dostların mübarek ramazan bayramlarını kutluyor, sağlıklı huzurlu vede mutluluklar diliyorum. O arılarınızdan kurtulmayın inşallah, Hertarafınız bal olsun inşallahhhh...

Amiiiinnn

18 Eylül 2009 Cuma

ARICILIK BU OLSA GEREK


17 eylül günü arıları kontrola gittiğimde dönüşte arkadaşlara rastladım. Arıları bugece indirmişler ve arılar çok güzel uçuyor keyflerine diyecek yoktu doğrusu. Bir hoşbeş edelim diye durduk yanlarında 2 saat geçmiş anlamadık. Arkadaşlar kasabadan gelmişler. Arkadaşlar Yılmaz bey Mustafa hoca ve hüseyin bey. Mustafa hoca bizim gibi yolun başında Allah gönlüne göre verir inşallah..

17 EYLÜL BAKIM


Bir haftadır arılara gitmemiştim. Şöyle genel bir kontrol ettim. Genel yavru durumu iyi. Sanırım yağmurdan dolayı arı geçen haftaya göre biraz durgundu. Yalnız kuvvetli bir kolonide varroa tahribatı fazlaydı. Onun için bugün gidip formik asit aldım. Bayramın 2. veya 3. günü ilaçlama yapıcam. Diğer arıları tekrar kontrol edicem fazla bitlenme görmezsem onları sağım sonrası ilaçlama yapıcam. Bal durumu iyi. Yalnız bazı arıların içi beyaz bazıları değil sanırım tarlacı asker miktarıyla ilgili. Çünki zayıf arıların içi beyaz olmasına rağmen güçlü olanlarda beyaz olmayan vardı. Nektar durumuna bağlı olarak ayın 25 i civarı tekrar sağım yapmayı planlıyorum. Duruma göre tabii ki. her şey gönlünüzce olsun...

11 Eylül 2009 Cuma

SONBAHAR YAĞMURLARI

Bugün İzmir e güzel yağmur yağdı. Çamlar buyıl iyiydi. Ballar biraz bulanıktı. Yağmurdan sonra inşallah altın renginde olacak.Mutlaka pürenlerede faydası olacak. Ve sonbahar yavruları iyi olacak. Dolayısıyla bahara arılarımız iyi çıkacak. Kış arı kaybımız olmaz inşallah da daha güçlü arılarla çalışırız. Hedef koyduğumuz koloni miktarını yakaladık ama yaylada yaptığımız bölmeler zayıf kaldı. Ama 3-4 çıta arılardan ikişer üçer çıta bal aldık. Biriki gün içinde arıları tekrar kontrol edicem.
Henüz sağım bitmediği için varroa mücadelesi yapmadım. Ama inşallah fazla zarar olmadan sağım biterde varroa mücadelesine ve sonbahar yavruattırma çalışmalarına başlarız.
Herşey gönlünüzce olsun. Hayırlı ramazanlar

8 Eylül 2009 Salı

GEÇMİŞ OLSUN

İyi akşamlar tüm trakyadaki arıcı kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun.
Herzaman derler ya allah afetsiz versin diye. Haberleri izlerken kanım dondu adeta.

Demekki ülkemizi bu tür afetlerden korumak için herkes elinden geldiğince ağaçlandırmaya yardımcı olacak. Karınca kararınca. Biz ne yapabiliriz dememek lazım. Bir ağaç bir ağaç çocuklarımıza iyi bir ülke bırakmak zorundayız herşeyiyle.

Tekrar geçmiş olsun herşey gönlünüzce olsun.

7 Eylül 2009 Pazartesi

İLK SAHİBİNDEN ÇAM BALI

Bir dostluk kaldı. Satılık 20 teneke çam balı. İsteyene hemen gönderilir. Halis çam balı hemde kelepir. Ayçiçek yada kestane balı alıpta çam balı bulamayanlara ilanen duyurulur.

Lütfen ölmüş eşek arayanlar aramasın. 0538 521 58 08

2 Eylül 2009 Çarşamba

ŞİMDİ SAĞIM ZAMANI


29-30 Ağustos günleri sağımdaydık. Sefer le Feridun sağım yaptılar bende çıraklık. Arılarım genelde zayıf olmalarına rağmen allah bereket versin iyi ürün aldık. Buyıl ekipman desteğine yazıldık ama devletimiz bize layık görmedi. Şu an kullandığım makina sağım çadırı ve dinlendirme kazanı hepsi emanet. Allah kısmet ederse önümüzdeki yıl tekrar şansımızı deniycez.
Bahara yeteri kadar arımız da çıkarsa değmeyin keyfime. Keyfime derken keyfimiz yok aslında toptan bal fiyatlarından dolayı. Fiyatlar çok komik neredeyse toz şeker fiyatına bal satıcaz.
Allah sonumuzu hayır etsin.

1 Eylül 2009 Salı

SAĞIMDAN BİR GÖRÜNÜM DAHA


İşte sefer ve arılar gördüğünüz gibi arılarla gayet iyi anlaşıyorlar.