2 Ağustos 2008 Cumartesi

VİZE KUYRUKLARI

Araç vizelerini özelleştirdiler ya. Yada sattılar diyelim. Özel sektör işi kolaylaştıracağı yerde vizeden geçmek deveyi hendekten atlatmaktan daha zor diyorlar. Ben rivayetleri duyunca tırstım açıkçası. Hiçbir eksiğim olmamasına rağmen devlete sığındım. Vede arıların yanına arabamla giderek vizemi hallettim çok şükür. İki yıla kadar kim öle kim kala değil mi. Kazasız belasız diyelim. Dostlara selam olsun. Demekki devlet yıllar yılı vizeyi yanlış mı yapıyordu.
Vizeyle uğraşanlardan yorum bekliyorum.

4 yorum:

muratakın dedi ki...

Ali Bey:
Vize almasaydın şunu söyleyecektim.
Komisyoncular çevre ilçelerde varsa eğer özele geçmemiş fenni muayene istasyonlarına yaptırıyorlar.
Saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Ahmet bey düzelmwsi için uğraşmaktan başka yapacak birşey yok herhalde,mutlaka düzelmesi lazım,kolay gelsin allah bereketinizi arttırsın

Murat Çakır dedi ki...

Devletin istasyonları fenni muayene yapmıyor zaten. En fazla şase motor numarasına bakıp, gerekli harçları yatırınca, mührü basıyordu. AB standartlarında fenni muayene yapılınca, Türkiye'deki bir çok aracın işi zor. Havayı gösteren farlarla, üzerinde diş kalmamış kabak lastiklerle, tutmayan frenlerle fenni muayeden geçme devri kapandı.

Yalnız Murat hocamın söylediği yöntem konusunda da uyarayım. Çok güvenilir komisyoncu yoksa, sakın ruhsatınızı verip fenni muayene yaptırmayın.

O iş yüzünden benim şu anda hakkımda açılmış dava var. Sahte Fenni muayene yaptırıp, resmi evrakta sahtecilik yapma yüzünden mahkemeye çıktım.

Ben de ruhsatı böyle bir komisyoncuya vermiştim. İkinci kere kendim götürdüğümde önceki muayenenin sahte olduğu ortaya çıktı.

Arıcı 07 dedi ki...

Yapılacak iş çalıyı dolaşmak...Uğraşılmaz...Yetkiyi kapan KRALLIK ilan ediyor.Tanıdığın olursa bütün yollar otoban oluyor...