4 Kasım 2009 Çarşamba

SESİMİZİ DUYACAK YETKİLİLER ARANIYOR

Dün Ege bölgesinde yayımlanan Yeniasır gazetesi Türkiye de 25.000 ton sahte bal olduğunu yazdı. Eski birlik başkanı Sayın Mustafa Sarıoğlunun bilgilerini aktarmıştı gazete. Şimdi soruyorum yeni başkanlarımız neredeler. Bizler için neler yapıyorlar. Arasıra telefona bir mesaj gönderiyorlar sağolsunlar. Onun dışında hiçbirşey. Üreticinin balı elinde kaldı. Borçlu olanlar kredi kullanlar ne yapacaklar hiç arayıp soran var mı? Yok ama seçim zamanı gelince tıpkı siyasiler gibi atar tutarlar. Soruyorum arkadaşlar İzmirde arıcılıkla ilgili ne gibi çalışmalar var. İzmirde iki büyük üniversite var. Bunlarla arıcılıkla ilgili bir iş birliği yapılıyormu. İnsanlar yada firmalar diyeyim bal şurubunu yada glikozu bal gibi satarken bizim güzelim çam ballarımız yerlerde sürünüyor. Ballarımızı 1 kg toz şeker fiyatına almak bile istemiyorlar. Yokmu şu güzelim balların itibarını iade edecek bir sorumlu.
Devlet e birşey diyemiyoruz onların zaten işleri başlarından aşkın daha önemli işleri var. Onları tarım hiç ilgilendirmiyor. Arıcılık ise onlar için bir hiç, emekliler mi onlarda kim canım. Üniversite mezunu gençlertimiz kahve köşelerinde pinekliyor. Onlar bile birşey ifade etmiyor. Devletimizin çok önemli gündemleri var. Ergenekondu,açılımdı,başörtüsüydü,ermeni açılımıydı derkennnn şimde bir garip grip çıktı karşımıza onunlada kışı çıkarırız artık. Sizde başınızın çaresine bir zahmet bakıverin. Canınızı kurtarmaya bakın, canınızı kurtarırsanız ona şükredin.!!!

Şimdi burada özet olarak diyorum ki, hiç arılarla uğraşmayalım. Şurup yapıp satalım arıcılık kadar zahmeti olmaz sanırım. Sonra elimizde kalacak diye bir sorun da yok. Sattıkça üretiriz ,insanlarımızda alıyor zaten içine biraz petek kırpıntısı üzerine 1-2 cm balda koydukmu işte sana bal, ye babam ye.

5 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

bir şeyi unuttunuz 1-2 tanede arı ölüsü atmalısınız daha inandırıcı olur

muratakın dedi ki...

Sesinizi duyacak birisini bulursam size söylerim.
Ama şimdilik yok.
Arıcılık dibe vursun belki birisi çıkar ama iş işten geçmiş olur.

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Dur ya Ahmet abi akıllı akıllı konuşma vallahi Ergenekoncu derler topumuzu götürüp hemde vatan haini kanlı katillerin yanına hapsederler.Küçük sözü dinleyin vatan sevgisi,cumhuriyet,Bayrak,Hak,Hukuk,Emekli,Çivtci,Arıcı,Şehit,Gazi.Aman ağzınıza almayın bak gec olmuş uyuyalım.Abi özür dilerim ellerime hakim olamadım

ENARICI dedi ki...

iyi akşamlar kardeşim ilgine teşekkür ederim. Benimde öyle oldu biraz duygusallaştım galiba kusura bakmayın.
Adım ali
agurlers@hotmail.com

emin benli dedi ki...

Bu bal niyetine satılan şurubtan hep bahsediliyor.Şunun formülünü verseniz de bide yolumuzu bulsak.
Ankara tarafından petekli bal,kekik balı her cinsini imal ediyorlar.ben formülünü arıyorum.bilen varsa insanlık adına rica ediyorum.